Doğal gaza erişimi olan yerleşim yeri sayısı 913’e çıktı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’de doğal gaza erişimi bulunan yerleşim yeri sayısının 913’e çıktığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; 2024 yılında 60 yerleşim yerine daha doğal gaz iletildi. Yıl sonu itibarıyla doğal gaz bağlantısı sağlanan yerleşim yeri sayısı 907’ye çıktı. 2025 yılında da şu ana kadar 6 yerleşim yerine doğal gaz verildi. Böylece doğal gaza erişimi olan yerleşim yeri sayısı, 913’e ulaştı. 2025 yılı sonuna kadar toplam 96, 2026 yılında da 44 yerleşim yerine daha doğal gaz ulaştırılması hedefleniyor. Böylece 2026 sonu itibarıyla 1053 yerleşim yerinde doğal gaz kullanılacak.

‘SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti iktidara geldiğinde tüm yerleşim yerlerini doğal gazla buluşturma hedefini ortaya koyduğunu belirtti. Bayraktar, “O dönem 5 ilde olan doğal gazı bugün 81 ile yayarak adeta bir sessiz devrim gerçekleştirdik” dedi.

‘TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 85’İNE ULAŞMIŞ DURUMDAYIZ’

Yurt içi programlar sırasında vatandaşların doğal gaz istekleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Bayraktar, “Artık köylerden bile doğal gaz talepleri gelmeye başladı. Bugün itibarıyla oluşturduğumuz doğal gaz ağlarıyla Türkiye nüfusunun yüzde 85’ine ulaşmış durumdayız. Yaklaşık 72,3 milyon vatandaşımızın doğal gaza erişimi var. Planlamalarımıza göre 2026 sonu itibarıyla 1053 yerleşim yerine doğal gazı götüreceğiz. Yaklaşık 19,5 milyon konutta şu anda doğal gaz var. Bu konutların 3 milyonu Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda ürettiğimiz gazı kullanıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde 7 milyon metreküplük üretimi 9 milyon metreküpün üzerine çıkartarak daha fazla haneye Karadeniz gazını ulaştıracağız” açıklamasında bulundu.

Related Posts

SON DAKİKA: Süleyman Soylu duyurdu: Yiğit Bulut hayatını kaybetti

Son dakika haberi… Bir süredir tedavi gören Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut yaşamını yitirdi.

Menzil’de miras savaşı vites yükseltti! Akıl almaz suçlamalar havada uçuşuyor

Menzil Tarikatı lideri Abdulbaki Elhüseyni’nin vefatının ardından üç oğlu arasında başlayan miras anlaşmazlığı, cemaatin kullandığı dergâh binalarına sıçradı. Son gelişmelere göre, Çorum’daki “külliye” olarak bilinen dergâh binası, bu anlaşmazlığın yeni dava konusu oldu. Saki Elhüseyni, kardeşlerini paravan şirketler kurarak mülk devretmekle suçladı.

Resmi Gazete yayımlandı: Sağlık Bakanlığı ve dört üniversiteye yeni atamalar yapıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan tüm atama kararları şöyle:

Fahrettin Altun’dan görevden alındıktan sonra dikkat çeken açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı. TİHEK’in başına getirilen Altun’un yerine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı. Altun, görevden alındıktan sonra yaptığı ilk açıklamada Erdoğan’a teşekkür etti.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Polonya’da Grok’un uygunsuz paylaşımları nedeniyle X’in kapatılması değerlendiriliyor

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok’un uygunsuz paylaşımlar yapması nedeniyle platformun ülkede kapatılmasını değerlendirebileceklerini belirterek, “İfade özgürlüğü insana aittir, yapay zekaya değil.” dedi.