Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: ‘Vaka elemesi yapılması gerekiyor’

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: “Vaka Elemesi Yapılması Gerekiyor”

Ankara‘da “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu” düzenlendi

ANKARA – Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu”na katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, acil durum vakalarında vaka elemesinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, “Her vakaya ambulansın gitmemesi gerekiyor. Kalp krizi geçiren vatandaşımızın, yüksekten düşen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bunlara öncelik verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise sempozyumda toplumun sağlık okuryazarlığını artırmanın önemine değinerek, “Sağlık okuryazarlığı bireylerin sağlıkla ilgili bilgilere erişimini, anlayışını ve bu bilgileri kullanma becerisini ifade etmektedir. Bu kavram toplumsal bir dönüşümü gerektirmektedir. Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin bu girişimi, Türkiye’nin sağlık vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

“Sağlık okuryazarlığı sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçebilir”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan da akademik sendikacılığın sağlık okuryazarlığına önemli katkılar sağlayabileceğini belirterek, “Her türlü acil durumda her vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak her vakaya ambulansın gitmemesi gerektiğine inanıyoruz. Vaka elemesi yapılması gerekiyor. Sağlık okuryazarlığı, sağlıkta şiddet olaylarını önlemede büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Sempozyum, ödül takdimleri ve öğrencilere verilen konferans ile sona erdi. Sempozyuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BİLAL SARIKAVAK – Sağlık

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.