Covid-19 test kitleri ile başarı yakalamıştı… Türkiye’nin dev tıbbi malzeme firması mali darboğazda!

İzmir’in Menderes ilçesinde faaliyet gösteren Türklab, mali darboğazdan çıkamıyor

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Türklab, mali zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirket, borç yapılandırması için İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Bu süreçte Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere tarafından sahibi olan Türklab Tıbbi Malzemeler, S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri şirketleri için üç aylık geçici mühlet kararı alındı. 8 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak olan bu karar, şirketlerin konkordato sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için alındı.

Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, Türklab ve bağlı şirketlerin geçici konkordato sürecini denetlemek üzere geçici konkordato komiseri olarak atandı.Şirketin geleceği için kritik bir durum olan duruşma, geçici mühletin dolacağı 8 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Firma, gebelik testi üretimiyle sektöre giriş yaptı

Türklab, 1996 yılında İzmir’de Labmen adıyla kuruldu. Daha sonra Türklab adını alan firma, ilk olarak gebelik testi üretimiyle sektöre adım attı. 2001 yılında Kartal Yağlıdere tarafından devralınan şirket, kısa sürede sektörde önemli bir konuma geldi. Firma, 2000’lerde Almanya’daki bir ilaç firması ile işbirliği yaparak ilk uluslararası satışını gerçekleştirdi. 2008 yılında üretim kapasitesini artıran Türklab, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındı ve üretim alanını genişletti. Şirket, 2014 yılında modern teknolojilere yatırım yaparak büyümeye devam etti.

Pandemi döneminin başarılı oyuncusu

Covid-19 pandemisi sırasında, yerli antikor kullanarak ürettiği test kitlerini yurt dışına satan Türklab, küresel bir aktör haline geldi. Şirket, pandemi sürecinde başarılı bir performans sergileyerek uluslararası alanda tanınmış bir marka haline geldi.

Related Posts

Çinliler dünyayı fethediyor: Otomobil ihracatı rekor kırıyor

Çin’in otomotiv endüstrisi güçlü bir ihracat patlaması yaşıyor ancak ithalat söz konusu olduğunda işler tamamen farklı. 2025’in ilk beş ayında Çin , geçen yıla kıyasla %16’lık bir büyümeyi temsil eden 2,83 milyona kadar araç ihraç etti. Sadece mayıs …

Türkiye’nin tanınmış kripto yatırımcıları, 27 Haziran’da bir araya geldi

Kripto para sektöründe tüm hızıyla devam eden etkinlik ve buluşmalardan biri daha tamamlandı. OKX TR, Türkiye’nin en tanınmış kripto yatırımcılarını ve kripto ekosisteminin öne çıkan isimlerini buluşturacağı etkinliklerin ilkini 27 Haziran Cuma …

Rusya’nın borcu rekor kırdı: 317,5 milyar dolara ulaştı!

Rusya Merkez Bankasından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin dış borcundaki son duruma ilişkin bilgilere yer verildi. Rusya’nın dış borcunun ilk çeyrekte arttığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Rusya’nın dış borcu, yılın ilk çeyreğinde 26,7 milyar …

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası! (30 Haziran 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,62 değer kazanarak 9.745,80 puana çıktı.Cuma günü 9.404,89 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 47,97 puan artışla 9.452,86 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Çin’de imalat sektörü haziranda daralma seyrini sürdürdü

Çin’de imalat sanayisinde ekonomik aktivite, haziranda geçen aya göre artsa da daralma seyrini sürdürdü.

Ticaret Bakanlığı affetmedi: 289 işletmeye 114 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu son denetimler sonucunda 289 işletmeye 114.7 milyon lira ceza uyguladı.