Fransa’da köylüler evlerini terk ediyor! Her yere yayıldı, yaşamak imkansız

Fransa’da İpekböceği Tırtılı İstilası: Bölge Halkı Tehlikede

İnsan sağlığı için endişe verici olmayan ipekböceği tırtılı, Fransa’da büyük bir tehlike oluşturuyor. Ormanları talan ederken binaların duvarlarını kaplayan ve yeşil alanları yok eden bu zararlı, bölge sakinlerini köylerini terk etmeye zorluyor.

Fransa’nın bazı köylerinde görülen istilacı ipekböceği tırtıllarının etkileriyle mücadele eden insanlar, günlük yaşamın dayanılmaz hale geldiğini belirtiyor. Bir genç anne, yaşadığı çaresizliği şu sözlerle dile getiriyor: “Bu durum beni delirtiyor. Eğer uygun bir barınak bulabilirsem, kesinlikle buradan ayrılacağım.”

Özellikle kaşıntı sorunlarının arttığı bölgede, ciltteki kızarıklıklar endişe verici boyutlara ulaşıyor. Bir yerel sakin, “Başlangıçta hafif bir yanma hissiyle başlıyor, sonra dayanılmaz bir kaşıntıya dönüşüyor” diyerek fiziksel sıkıntılarını açıklıyor.

Yumurta kümeleriyle ağaçların dip kısımlarına veya taş duvarların üzerine bırakılan ipekböceği tırtılları, rüzgarla kilometrelerce taşınarak istilayı yayıyor. İlkbaharda popülasyonları hızla artan tırtıllar, yerel bitki örtüsünü kısa sürede tahrip ediyor.

Uzmanlar, doğal dengeye zarar vermemek adına ipekböceği tırtılı istilasının doğaya bırakılmasını öneriyor. Kuşlar, böcekler ve yarasalar gibi doğal yırtıcılar ile virüs, bakteri ve mantarlar, tırtıl populasyonlarını kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.

Çeşitli ağaç türlerini tehdit eden ipekböceği tırtılı, özellikle meşe ormanlarında ciddi hasara neden oluyor. Ancak ağaçlar, yapraklarını yenileme yeteneğine sahip oldukları için zararın uzun vadede sınırlı kalabileceği umut veriyor.

Fransa’da tekrar artan ipekböceği tırtılı istilasının sadece ekosistemi etkilemekle kalmayıp aynı zamanda bölge halkının yaşamını da tehdit ettiği belirtiliyor. Uzmanlar, ekolojik hassasiyeti göz önünde bulundurarak müdahale yöntemlerinin planlanması gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Emekli isyanda: “Nektarine çileğe bakıp geçeriz”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde vatandaşlar hayat pahalılığından dert yandı. Bir tane nektarinin 18 liradan satılmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Bir tane nektarin alamam, yiyemem. Çileğin kilosu 100 lira yiyemeyiz, bakıp geçiyorum” dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı: Gençler İmamoğlu’na sahip çıkıyor

CHP Gençlik Kolları Başkanı Aydın, “Gençler, Ekrem İmamoğlu şahsında umuduna, geleceğine ve ülkesine sahip çıkıyor” dedi.

Avrupalı liderler, ateşkes talebiyle Ukrayna’da

Almanya, Fransa, İngiltere ve Polonya liderleri Rusya’ya, Ukrayna’da ateşkes ve müzakere masası çağrısı yapmak için Kiev’i ziyaret ediyor.

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 26 kişi tutuklandı

Konya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 61 şahıstan 26’sı tutuklandı.

Doğalgaz hattına yıldırım düştü, alevler iki gün boyunca sönmedi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde doğal gaz boru hattına yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan yangın, iki gün süren kontrollü müdahalenin ardından söndürüldü. Gaz akışında herhangi bir aksama yaşanmadı.

Ünlü bilim insanı tarihte bir ilki gerçekleştirdi: Altın tozundan çok daha değerli

Bilim insanı Mahesh Anand, altın tozundan daha değerli olarak tanımladığı ay taşı örneklerini Çin’den ödünç aldı. Yaklaşık 50 yıl sonra Dünya’ya getirilen ilk Ay taşı örnekleri Çin’den ödünç olarak İngiltere’ye ulaştı. Minik toz taneleri şu anda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir