Dr. Kamil Şarkışlalı, Volkan Konak’ın ölümünü yorumladı

Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı: Ani Ölümlerin Yüzde 90’ı Kalp Kaynaklı

Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamil Şarkışlalı, Haberler.com canlı yayınında Melis Yaşar’ın sunumuyla önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle sahnede hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak üzerinden kalp hastalıkları ve ani ölümler hakkında dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Dr. Şarkışlalı, kalp krizinin ön belirtileri, kriz anında yapılması gerekenler ve alınması gereken sağlık önlemleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

ANİ ÖLÜMLERİN YÜZDE 90’I KALP KAYNAKLI

Dr. Şarkışlalı, ani ölümlerin büyük çoğunluğunun kalp hastalıklarından kaynaklandığını belirterek, “Ani ölümlerin yüzde 90’dan fazlasının nedeni kalp hastalıklarıdır” dedi. Fiziksel efor ve stresin kalp ritim bozukluklarını tetikleyebileceğine dikkat çeken uzman, kalp rahatsızlıklarının çeşitli şekillerde ortaya çıkabileceğini vurguladı.

BÜYÜK ORGANİZASYONLARDA SAĞLIK ÖNLEMLERİ ŞART

Yoğun fiziksel efor gerektiren etkinliklerde sağlık önlemlerinin hayati önem taşıdığını belirten Dr. Şarkışlalı, “Büyük organizasyonlar düzenleniyorsa, sağlık tedbirleri mutlaka alınmalıdır. Bu, sadece sanatçılar için değil, organizasyona katılan herkes için önemlidir” ifadelerini kullandı.

SPAZMLAR VE RİTİM BOZUKLUKLARI KRİZİ TETİKLEYEBİLİR

Kalp krizlerinin sadece damar tıkanıklığıyla değil, kalpte oluşan spazmlarla da meydana gelebileceğini belirten Dr. Şarkışlalı, bu durumun ani ölümlere neden olabileceğini söyledi. “Spazm da kalp krizine yol açabilir. Eforla birlikte ritim bozukluğu tetiklenebilir. Bu nedenle kalp rahatsızlığı riski taşıyan bireylerin düzenli kontroller yapması ve belirtileri ciddiye alması hayati önem taşır” dedi.

KALP KRİZİNİN BELİRTİLERİ VE KRİZ ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Kalp krizinin en yaygın belirtisinin göğüs ağrısı olduğunu belirten Şarkışlalı, bu ağrının sol kola, sırta ve çeneye yayılabileceğini söyledi. Nefes darlığı, terleme, mide bulantısı ve bayılma hissi gibi belirtilerin de kriz belirtileri olabileceğini belirten uzman doktor, kriz anında hemen 112’nin aranması ve ilk yardım müdahalesinin yapılmasının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

KALP SAĞLIĞI İÇİN DÜZENLİ KONTROLLER İHMAL EDİLMEMELİ

Dr. Kamil Şarkışlalı, kalp hastalıklarının önlenebilir hastalıklar arasında yer aldığını belirterek, özellikle 40 yaş üstü bireylerin yılda en az bir kez kardiyolojik kontrolden geçmesi gerektiğini ifade etti. “Beslenmeye, strese ve egzersize dikkat edildiği takdirde kalp hastalıklarının büyük ölçüde önlenebileceğini” söyleyen uzman doktor, risk taşıyan bireylerin doktor tavsiyelerini dikkate almasının önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.