Sağlıklı kilo alımı için 6 sağlıklı içecek

Kilogram vermek, elde edilmesi en zor başarıların biri olabilir, ancak aynı kiloyu almak da kolay değildir. Ideal ağırlığın altında olmak veya aşırı zayıf olmak birçok insanın ortak sorunlarından biridir.

Yaşam tarzı değişiklikleri, düzenli egzersiz ve uygun diyet gibi yöntemlerle kilo vermenin yolları olduğu gibi, aynı kiloyu almanın da yöntemleri vardır.

SAĞLIKLI KİLO ALIMI NEDİR

Sağlıklı kilo alımı, sağlıksız karın yağlarından kaçınırken kas kütlesi ve deri altı yağ eklemenin kademeli bir sürecidir. Yaktığınızdan daha fazla kalori tüketmeyi, yeterli uyku ve egzersiz yapmayı içerir.

Sağlıklı kilo alımı, yaş, cinsiyet ve genel sağlık durumuna bağlıdır. Genel olarak yetişkinler yılda 1-2 kilo alır. Ancak yaş ilerledikçe kilo almak kronik hastalık riskini artırabilir.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağ alımını artırmak gibi diyet değişiklikleri sağlıklı kilo alımına yardımcı olabilir.

Milkshake’ler: Milkshake’ler kalorisi yüksekse kilo aldırabilir. Zenginleştirilmiş sütü püre haline getirilmiş meyve veya meyveli yoğurtla karıştırarak besleyici bir milkshake yapabilirsiniz.

Smoothie’ler: Smoothie’ler yeterli kalori ve besin eklerseniz kilo almanıza yardımcı olabilir.

Sıcak içecekler: Sıcak içecekler sizi uzun süre sıcak ve tok tutabilir.

Protein Shake: Protein shake’leri yaktığınızdan daha fazla kalori tüketirseniz kilo almanıza neden olabilir.

Süt: Tam yağlı süt, yağsız veya az yağlı sütten daha fazla kaloriye sahiptir.

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Daha fazla kalori tüketin: Haftada yaklaşık 2.000-2.500 ekstra kalori tüketmeniz gerekir.

Dengeli beslenin: Uzmanlar günlük kalorilerinizin %45-65’inin karbonhidratlardan gelmesini öneriyor.

Doktorunuzla konuşun: Doktorunuz sizin için en iyi kilo alma aralığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.