Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz Sporları Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlara göre yaz sporları yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte açık hava sporlarına ilgi artıyor. Ancak bilinçsizce yapılan hareketler spor yaralanmalarına neden olabilir.

Acıbadem Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz aylarında spor yaralanmalarında artış görüldüğünü belirtiyor. Yaz sporlarında sık yapılan hatalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürsoy, önemli uyarılarda bulunuyor.

Spor Öncesi Isınma:

Özellikle plaj voleybolu gibi sporlara başlamadan önce kasları ısıtmak önemlidir. Doğru ısınma hareketleri sakatlanma riskini azaltır.

Doğru Ekipman Seçimi:

Her sporun kendine özgü ekipmanları vardır. Uygun ekipman kullanmak performansı artırır ve güvenliği sağlar.

Su Tüketimi:

Yaz aylarında sıcaklık arttıkça vücut sıvı kaybeder. Yeterince su içmek kas kramplarını önler ve sağlıklı kalmanızı sağlar.

Sıcaklığa Dikkat:

Yüksek sıcaklıklar spor yaparken kasları daha fazla zorlayabilir. Direkt güneş altında egzersiz yapmaktan kaçının ve serin zaman dilimlerini tercih edin.

Ağrıları İhmal Etmeyin:

Eğer vücudunuz ağrıyorsa dinlenmeyi unutmayın. İhmal edilen ağrılar ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Yaz sporları yaparken bu önemli ipuçlarını aklınızda bulundurarak sporunuza devam edebilirsiniz. Unutmayın, sağlık her şeyden önemli!

Related Posts

Kız çocukları için büyük tehlike! Ölüm riski en yüksek psikolojik rahatsızlık en çok onları etkiliyor…

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın hayatını kaybetmesiyle son günlerde gündeme gelen anoreksiya nervoza hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Şule Arslan, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle kız çocuklarının risk altında olduğunu belirtti. Arslan, anoreksiya nervoza hastalarının bazı yemek ritüelleri geliştirdiği uyarısında bulundu.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Uzmanlar uyardı: Sosyal medyada popüler olan matcha çayı gerçekten zayıflatıyor mu?

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.